Ogni volta che lei la preparava non volevo mangiare altro, spalmata sul pane. Una bontà!
I've been eating this sauce since...for ever, I guess!!! It's one of mom's recipes, and she was thaught by an old neighbour when she was a kid.
Everytime she makes it I want to eat just this, on the bread. So yummy!
Per questa ricetta serviranno: 100gr di prezzemolo, mollica di pane, aceto bianco, 2/3 acciughe, 1 uovo.
For this recipe you'll need: 100 gr parsley, breadcrumbs, white vinegar, 2/3 anchiovies, 1 egg.
Prima di tutto bisogna sfogliare e lavare il prezzemolo: ci serviranno
solo le foglie. Dopo averle lavate lasciatele asciugare su un
asciugapiatti. Mettete un pó di mollica dentro un bicchiere e
"annegatelo" con l'aceto bianco, mettere a cuocere un uovo per farlo
diventare sodo.
First of all you need to take all the leaves of the parsley:we'll need just those. After washing them let them dry on a kitchen towel. Put some breadcrumbs into a glass and "drown it" with white vinegar, and in the mean time let an egg boil, so that it becomes hard-boiled.
In un frullatore (o mixer) mettete un pó
di prezzemolo, aggiungendo un pezzo di mollica con l'aceto e aggiungete
anche un pó di aceto dal bicchiere. Continuate cosí finchè non avete
finito di frullare tutto il prezzemolo. Se serve aggiungete un pò di
aceto in piú.
In a mixer put some parsley, adding a bit of breadcrumbs with vinegar and add some vinegar from the glass. Keep doing it until you're done mixing all the parsley. If you think you need more vinegar, add it.
Una volta fatto, mettere dentro l'uovo sodo a pezzi e aggiungete le acciughe. Tritate per bene e voilá!
Once done, put inside the hard-boiled egg in pieces and add the anchovies. Mix it all up and voilà!
Mettete in un contenitore e ricordatevi di coprire la salsina con dell'olio, altrimenti diventerà nera (e disgustosa!!!). Potete conservarla in frigo per diverso tempo.
Put it into a container and remember to cover the sauce with oil, or it will become black ( and disgusting!!). You can keep it in the fridge for quite some time.
Put it into a container and remember to cover the sauce with oil, or it will become black ( and disgusting!!). You can keep it in the fridge for quite some time.
E anche se l'alito non sarà più profumato una volta che l'avrete mangiata, non vorrete piú smettere!!! Feddy
And even if your breath won't smell the same once eaten, you'll never want to stop!!! Feddy
And even if your breath won't smell the same once eaten, you'll never want to stop!!! Feddy
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